Merhabalar, uzun zamandır bir şeyler yazmadığımın farkındayım fakat insanın açlık hissiyatını gidermesi, alkol ve sigara ihtiyacını, barınma ihtiyaçlarını karşılaması için biraz para kazanması gerek. Fakat rahat olun, çayınızı demleyin çünkü meraklısına Düşünce Çetesi kitabı yorumu hazırladım. Kitap genel olarak bir filozofun yanına aldığı psikopat ile gerçekleştirdiği bir banka soygununu anlatan bir tür roman. Felsefe seviyorsanız sıkılmayacağınız, benim gibi az ucundan meraklısıysanız ‘galiba sıkıldım ben lan’ diyebilirsiniz kitabı okurken, nedenini anlatırım yazının devamında. Kelimeleri fazla uzatmadan gelelim Düşünce Çetesi kitabı benim gözümden nasıldı bir ona bakalım.

İlk önce şunu söylemeliyim ki April Yayınlarından ilk defa bir kitap okumuş olabilirim ve çevirisi pekiyi olduğu söylenemez. Ben çeviri düşkünü değilim ama çeviriye fazla takılanlar vardır diye bunu baştan yazmak istedim. Gerisi normal bildiğimiz kitap.

Kitabın konusu çok net, banka soygunu. Fakat bu banka soygunları fazlasıyla eğlenceli şekilde bizlere sunuluyor çünkü soygunları bir filozof ve bir psikopat yapıyor. Kitabın yazarı Tibor Fischer bir psikopat yaratmak konusunda oldukça başarılı anladığım kadarıyla. Karakterleri tanımak isteyenler için kitabın arka kapağında karakterlerin tanımı var fakat ben o arka kapakta tanıtılan karakterlerin öyle olmadıklarına inandım nedense.

“ Verebileceğim tek tavsiye, olur da başınız deli gibi dönerken, tamamen akşamdan kalma bir halde, çırılçıplak, oraya nasıl geldiğiniz ile ilgili hiçbir şey hatırlamaksızın, etrafınız içinde çocukların yetişkin eylemlerinde bulunduğu müsrifçe basılmış balya balya dergiyle çevriliyken polisin coşkulu köpekler eşliğinde kapıyı balyozladığı yabancı bir evde uyanırsanız yani, verebileceğim tek tavsiye güler yüzlü ve kibar olmaya çalışmanızdır.”

Yukarıdaki paragraf kitabın ilk giriş paragrafı, ne kadar eğlenceli bir kitap olduğu buradan belli. Fakat anlatımız kitabın başkarakteri filozof bey olunca bazen sıkılabiliyorsunuz tabi. Düşünce Çetesi kitabının konusu dediğim gibi banka soygunu. Fakat bir filozof neden banka soygunu yapsın ki? İşte sizlere bu yazının en başına yazdığım nedenlerden dolayı. Banka soygunlarından bahsetmeyeceğim çünkü bunlar kitabı alıp görmeniz gereken bir kısım.

Düşünce Çetesi Kitabından Alıntı
Düşünce Çetesi kitabından bir paragraf. Aslında bir kaç satırlık paragraf kitabın bir özeti.

Kitapta filozofun geçmişi ve banka soygunları anlatıldığı için pek detaya inip uzun bir yazı çıkartmak istemiyorum. Kitap ülkemizde daha çok yeni (ilk basım Ekim, 2015) fakat bu kitap ilk defa 1994 yılında basıldı ve şuan Avrupa’da farklı kopyaları fazlasıyla bulunmakta. Etiket fiyatı 17TL ve ülkemizdeki bu şişirilmiş kitap fiyatlarını boykot etme olayını da buraya sıkıştırayım.

Düşünce Çetesi Kitabından Ne Anladım?

Felsefi düşüncelerle kesinlikle banka soyulabilir bunu anladım ve yarın uyandığımda ilk işim biraz felsefi birikim edinip bankalardan ayakkabı kutuları kaçırmak olacak (şaka şaka).

Düşünce Çetesi Kitabından Ne Anlamadım?

Kesinlikle nasıl bu kadar rahat ve eğlenceli banka soygunları yapabildiklerini ve polislerle nasıl eğlenebildiklerini anlamadım. Avrupa’dasın ve banka soyuyorsun abi bu kadar rahat olmamalı bu işler.

Hadi 149. Sayfadaki 7. Cümleyi Yazalım (gereksizliğin çıtası).

Jocelyne inanılmaz derece dayanıklıydı. (Burada ‘Jo’ dişiliğini kullanarak bir polis ayartıyordu, çakal kadın.)

1 Comment

  1. Merhaba!
    Bayılırım böyle psikopatlı filozoflu kitaplara! Bi de banka soygunu ve çeşitli tuhaflıklar varsa tadından yenmez 🙂 listeme ekliyorum ^^

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.