Telefonu ile haşır neşir olan insanlar için kendi kullandığım uygulamaları derlemek, biraz hangi uygulamaları kullanıyorum sorusunun cevabını vermek istedim. İçeriğin uygulama tavsiyeleri tadında olabilmesi için elimden geleni yapmaya çalışacağım fakat içerik bir tavsiye değil kendi kullandığım uygulamalardan oluşacak ilk cümlede bahsettiğim gibi.

İlk önce telefonumdan bahsedeyim. Telefonum Samsung marka, Galaxy S4 modelinde bir telefon ve android işletim sistemi ile çalışıyor. Dolayısıyla android uygulamarı kullanıyorum ve telefonuma root, superuser gibi yetkilendirmeler yapmadım hiç. Yazıda Facebook, Twitter gibi bilindik salt sosyal medya uygulamalarından bahsetmeyeceğim. Neyse, asıl konuya dönelim…

1 – Mobiett: İstanbul’da yaşıyorsanız en kullanışlı şehir içi otobüs uygulaması ki İETT tarafından yaptırılmış ve markete sunulmuş bir uygulama. Otobüslerin saatlerini, -genellikle doğru göstermez ama- size en yakın otobüsün hangi durakta olduğunu, yakınınızdaki duraklardan hangi otobüslerin geçtiğini ve otobüslerin hangi güzergâhları kullandığını gösteren güzel bir uygulama.

2 – WeTransfer: Büyük boyutlu dosyaları göndermek ve mail sınırına takılmak istemiyorsanız gayet başarılı bir dosya transfer uygulaması.

3 – AirDroid: Temel amacı telefonunuza birçok işlevsellik katmak için yapılan bu uygulamayı bilgisayarım ve telefonum arasında kablosuz dosya transferi yapmak için kullanıyorum. Aynı ağ üzerinden, bilgisayarına bir program/eklenti yüklemeden bu işlemi yapabiliyorsunuz ve ücretsiz.

4 – Yanımda (Vodafone): Eski adı Self-Servis olan Vodafone operatörü uygulaması. Ne kadar Sms, Dakika ve İnternet paketim kalmış öğrenmek için kullanıyorum. Ayrıca belirli zamanlarda uygulamaya giriş yaptığınızda size hiçte yabana atılmayacak internet hediyesi veriyorlar.

5 – Twilight: Mavi ışık engelleyici uygulamalardan -bence- en başarılı olanı Twilight diyebilirim. Hangi saatler arasında çalışacağını ayarlayabiliyorsunuz, salak saçma bildirimler vermiyor ve ekrana verebildiğiniz tonlamayı kendi isteğinize göre ayarlayabiliyorsunuz.

6 – VSCO: Popüler fotoğraf düzenleme uygulaması, hazır filtreleri veya kendi deneme-yanılma yöntemleriniz ile fotoğraflarınızı daha da güzelleştirebiliyorsunuz. Örnek olarak Tembellik Hakkı kitabını yorumladığın yazının görseline bakabilirsiniz.

7 – Over: Pek bir işlevi yok o yüzden pek anlatmaya da gerek yok aslında. Fotoğrafların ve grafiklerin üstüne çok rahat bir şekilde yazı ekleyebiliyorsunuz. Örnek olarak Tembellik Hakkı kitabını yorumladığın yazının görseline bakabilirsiniz yine.

8 – Analytics: Her blog sahibinin telefonunda olması gereken bir uygulama. Google tarafından geliştirilen bu uygulama ile saatlik, günlük, haftalık, aylık vb. türevlerde blogunuzun istatistiklerini kontrol edebilirsiniz. Kim hangi siteden geldi, hangi arama motorunda hangi kelime ile ziyaretçi geldi gibi sınırlayamadığınız birçok istatistiksel veri üretmek mümkün.

9 – Keep: Yine bir Google ürünü. Pratik ve kullanışlı not alma uygulaması.

10 – Telegram: Günümüzde artık pek güvenilirliğine inanmasam da alternatifi pek olmayan bir anlık sohbet uygulaması. Uygulamayı aslında ‘Eşe Dosta Kullandırın, Sizde Kullanın: Telegram’ başlıklı yazımda uzun uzun anlatmıştım, yazıya girip uygulamayı detaylıca inceleyebilirsiniz.

Benim kullandığım uygulamalar bu kadar, sizde kendi kullandığınız uygulamaları yorum kısmına yazabilirsiniz.

22 Comments

  1. Kullandığım cihaz stock Android olduğundan Keep uygulaması kendiliğinden vardı. Aralarında AirDroid gerçekten çok yararlı. Analytic olmazsa olmaz zaten. Fotoğraf düzenleme için Camly çok iyi bir uygulama isterseniz bir bakın. Benim kullandığım uygulamalara gelecek olursam; Lucky Putcher, Backdrops, Stellio, SD Maid…

    • Oktay

      Uygulama önerilerin için teşekkür ederim 🙂 Eski telefonumda Stellio ben de kullanıyordum ama artık Play Music yerel dosyalardan müzik için yeterli derecede isteklerimi karşılıyor.

      • Kulaklıkta olduğundan daha yüksek sesle müzik dinlemek istiyorsanız, Stellio gereklidir. Diğer müzik oynatıcılarına göre kulaklıktan nedense daha fazla ses çıkartıyor 🙂

  2. Çok faydalı bir yazı olmuş. Yazınızı okuduktan sonra birkaç uygulamayı telefonuma indirdim bile 🙂 WeTransfer ve Analytics favorilerimden.

  3. Fotoğraf video düzenleme için magistoyu kullanıyorum, ezan vakitleri ve hatırlatmalar için de bir program var bu da çok iyi, repost yapmak için repost programını ve tabiki mobil bankacılık vazgeçilmezim. Telefon hayatını müthiş kolaylaştırıyor blog yazılarımı da burdan yazıyorum. Akıllı telefonlar artık bizim bir parçamız oldu

    • Oktay

      Bir adamın ‘akıllı telefonlar elimiz ayağımız oldu’ dediği karikatürü getirdiniz aklıma, yorumun sonuna koyarım 🙂 Teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor fakat kötü yanları da yok değil ama bizim işimize gelen tarafı faydaları elbette 🙂 Uygulama önerileriniz içinde teşekkür ediyorum.
      elimiz ayağımız oldu karikatürü

  4. Çoğu uygulama telefonumda yok. Neden mi? Windows Phone kullanıyorum çünkü. Ayrıca blogunu takip etmeye başladım.

    • Oktay

      Windows Phone uygulama ve geliştirme açısından sancılı biraz maalesef hocam 🙂

  5. Ben de Android kullanıyorum. Airdroid, Wetransfer ve Twilight uygulamalarından haberim yoktu. Oldukça işlevsel görünüyorlar, yoruma nokta koyduktan sonra hemen indirip bakacağım. Analytics zaten olmazsa olmaz. 😀 Çok güzel bir konu olmuş, aslında her blog yazarı yazsa mim gibi baya yararlı programlar öğrenebiliriz bilmediğimiz. 🙂 Teşekkürler.

    • Oktay

      Ben özellikle Airdroid uygulamasını özellikle öneririm ve gece karanlıkta telefon kullanıyorsanız Twilight gerçekten göz sağlığınızı önemseyen bir uygulama. Aslında evet herkes kendi bloglarında bu konuya yer verse güzel olur, daha önceden de böyle listeler sunan bloglar var 🙂

  6. Ben telefonumda keep yerine evernote uygulamasını kullanıyorum. Kullanımı çok kolay. Artık derslere giderken defter bile taşımaz oldum 🙂

    • Oktay

      Evetnote bende kullandım fakat anında senkronize olamıyordu bilgisayarla ve -telefonumdan da kaynaklı olabilir bilmiyorum- en fazla şarj tüketen uygulamalar arasında gösteriyordu benim listemde.

  7. Deryaninsporgünlügü

    Analytics pc de kullaniyorum app i sizden duydum simdi bakcagim.

  8. Müzikler için de mutlaka Spotify’ı öneririm. 1-2 haftadır tanıştığım bu güzide müzik uygulamasını PC ve mobil cihazımda kullanarak 328kbps (yanlış yazmış olabilirim.) yüksek kalitede müzik dinliyorum. Aylık bir paket sigara masrafı kadar gideri olan uygulama beni telefona müzik at, bilgisayara müzik indir, arabanın USB’sine müzik at gibi dertlerin tümünden kurtardı. Müzik keşfetme kısmına hiç girmek bile istemiyorum. Mutlaka kısa süre içerisinde el at Spotify’a.

    • Oktay

      Bilgisayarda Spotify kullanıyorum ama telefonum yavaş yavaş miladını doldurmaya başladığı için pek kullanmama izin vermiyor. Telefona Apple Music kurdum fakat onun da arşivi Spotify kadar geniş değil.

  9. Ben şahsen Microsoft ekosistemini seviyorum. Not uygulaması için OneNote, bulut depolama için OneDrive, Mail uygulaması için Outlook gibi. Ekosistem, bütünlük benim için en önemli sırada ve Microsoft bunu sağlıyor.

    Elinize sağlık.

  10. meltemderal

    Analytics’in mobil sürümü olduğunu bilmiyordum bu çok işime yarar, teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.