Çocukluğun Sonu – Arthur C. Clarke

Çocukluğun Sonu – Arthur C. Clarke

Gün geçmiyor ki bilimkurgu klasikleri serisinden bir kitabı okuyup bitirmeyeyim. Sizi daha önce uyarmıştım, sanırım İthaki Yayınları bu bilimkurgu klasikleri işine son verene kadar ben okumaya devam edeceğim. Çok farklı bir ütopya ile karşılaşmaya hazır mısınız? Çocukluğun Sonu gerçek bir bilimkurgu klasiği olarak ve kendine hayranlık uyandırarak karşımıza çıkıyor.

Kitaba geçmeden önce sizlere tek cümlelik yazarımız Arthur C. Clarke tanıtımı yapmak istiyorum. Arthur isimli tonton dedemiz dünyanın kabul ettiği en büyük bilimkurgu ustalarından bir tanesi. Bu bilgiyi buraya park edelim ve Çocukluğun Sonu kitap yorumu icra etme kısmına geçelim.

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Cesur Yeni Dünya – Aldous Huxley

Bilimkurgu kitaplarına sardığım şu boş vakitlerde İthaki Yayınları’nın Bilimkurgu Klasikleri serisinden bir kitap daha bitirdim. Kitabımızın adı Cesur Yeni Dünya, yazarı ise Aldous Huxley. Kitap 1932 yılında yazılmasına rağmen şuan yer aldığımız yakın geleceğe ışık tutan bir distopya kurgusu. Kitabın yazıldığı yıllarda belki gerçekten yazarlar ve okurlar bunu ütopya diye nitelendirilmiş ve yazılacak şeylerin 21. yüzyıl sonrasında gerçekleşmesine imkan vermemiş olabilirler. O zaman kitabı okuyanlar ‘vay be ne hayal gücü’ derken ben kitabı okuduğumda ‘taş çatlasa bunların gerçekleşmesi yüzyıl sürmez’ dedim.